Prietenii nostri necuvantatori - cum ii tratam

Prietenii nostri necuvantatori - cum ii tratam

Animalele de companie si nu numai au beneficiat de tratamente veterinare mai bune odata cu o capacitate financiara crescuta a stapanilor lor, acestia permitandu-si deci sa apeleze din ce in  ce mai des la serviciile profesioniste ale medicilor veterinari si deci a clinicilor medicale cu specific veterinar ce se ocupa de tratarea diferitelor afectiuni ale animalelor in discutie si le pot prelungi acestora durata de viata si a ne asigura ca au o viata mai buna din toate punctele de vedere.
 
Asigurandu-le animalelor noastre de companie si celor domestice o ingrijire medicala corespunzatoare suntem pe calea cea buna in a le asigura acestora o viata mai buna si, in mod evident, de a le prelungi durata de viata. Insa cum facem acest lucru avand siguranta ca facem ceea ce trebuie ?
Cabinetele veterinare si clinicile veterinare sunt modul in care putem sa avem grija de animalele noastre, prin vizite si consultatii regulate la un medic veterinar specialist ce ne va sfatui in mod corespunzator.
 
Cabinetele veterinare insa sunt in mod clar conditionate de foarte multe regulamente care trebuie sa fie respectate intocmai, de la tipul de echipamente folosite si pana la modul de eliminare a deseurilor de origine animala. Deoarece aceste deseuri sunt foarte periculoase din 
punct de vedere biologic, ele trebuiesc eliminate foarte repede, in mod sanitar si cu un consum minim de energie.
 
Incinerarea deseurilor animale este cea mai eficienta metoda de eliminare a deseurilor animale colectate avand drept scop minimizarea volumului deseurilor, distrugerea componentelor periculoase biodegradabile, reducerea carbonului organic si recuperarea energiei continuta in deseurile incinerabile. Incinerarea deseurilor animale este practicata in incineratoare de deseuri animale, individuale, sau la scara industriala, fiind posibila eliminarea de deseuri animale solide, dar si cele lichide sau gazoase.
Incinerarea deseurilor animale se poate aplica atat deseurilor municipale colectate in amestec cat si numai fractiei de deseuri reziduale colectate in cadrul unor fabrici de produse si preparate din  carne, abatoare sau cabinete veterinare. 
În functie de nevoile utilizatorilor, cantitatea de deseuri animale acceptate in incineratoarele de deseuri animale variaza, acestea  fiind proiectate special in functie de caz. Pentru deseurile periculoase, incineratoarele trebuie sa atinga o temperatura de ardere mult mai ridicata decat in cazul eliminarii deseurilor animale nepericuloase. 
Din acest punct de vedere deci, solutia la un aspect al poluarii mediului inconjurator de catre om este nu doar la indemana, ci si eficienta, moderna si convenabila.