Modele incineratoare

Pesta porcina africana

Descoperita pentru prima data in Kenya, pesta porcina africana este o boala cauzata de un virus foarte rezistent in mediu, dar si in alimente, afectand deopotriva porcii domestici aflati in cadrul fermelor de animale sau in posesia micilor fermieri, cat si porcii salbatici. Pesta porcina africana este produsa de un virus din familia Asfarviridae, genul Asfivirus, singurul DNA arbovirus, ce are o patogenitate variabila.

Pesta porcina africana are o perioada de incubatie de 3 – 15 zile in mod obisnuit, sau de 3-4 zile in forma sa acuta. Este o boala foarte infectioasa, afectand porcinele de toate varstele si sexele. Problema principala in depistarea pestei porcine africane este faptul ca aceasta poate fi confundata cu pesta porcina clasica, iar mortalitatea ridicata in cadrul suideelor nu reprezinta un indiciu clar.

Virusul pestei porcine se transmite foarte usor, prin contact direct cu animalele, fie el direct sau indirect, in momentul in care animalele sunt hranite sau ingrijite, prin hranirea animalelor cu produse secundare care provin de la animale infectate, dar si prin intermediul ustensilelor, a furajelor contaminate sau a hainelor.

Virusul pestei porcine africane are o perioada de supravietuire de 6-10 zile in fecalele animalelor infectate si 3-6 luni in produsele de porc netratate termic. In cazul carnii de porc congelate, virusul poate supravietui pentru o perioada de ani de zile, acest fapt facandu-l automat foarte periculos. In momentul in care boala devine evidenta din punct de vedere al semnelor clinice, boala poate avea mai multe forme : preacuta, acuta, subacuta si cronica. In cazul primelor doua forme, simptomele sunt urmatoarele :

  • febra ridicata
  • scaderea apetitului in mod vizibil
  • moartea subita a animalelor
  • voma sau diaree, secretii oculare
  • cianoza si lipsa de coordonare motorie.

In cazul animalelor infectate cu pesta porcina africana, mortalitatea este de 100%, aceasta fiind o problema foarte mare pentru detinatorii de ferme de animale domestice, pentru ca implica foarte multe aspecte care trebuiesc rezolvate rapid.
Rezistenta in mediu a virusului pestei porcine africane depinde de cativa factori fizici; astfel:

  • virusul este rezistent la temperaturi scazute, fiind inactivat abia la caldura, la temperatura de 56-60 de grade Celsius, timp de 20 de minute
  • virusul este inactivat la un pH mai mic de 3,9 sau mai mare de 11,5 in serul liber
  • virusul este sensibil la eter si cloroform
  • este inactivat de hidroxidul de sodiu, de hipoclorit, clor, formaldehida sau de compusi ai iodului.

In Romania, prezenta pestei porcine africane este confirmata in multe localitatii in ultmii ani.

Pentru ca aparitia focarelor de infectie este una agresiva si exploziva, cuprinzand sute de focare, inclusiv contaminarea unor ferme cu grad relativ ridicat de biosecuritate, va propunem o gama mare de echipamente care coumulat contribuie la limitarea raspandirii acestei boli;

  • incineratoare pentru deseuri de origine animala
  • roboti pentru spalarea adaposturilor de suine
  • instalatii si porti pentru spalarea si dezinfectia camioanelor
  • porti dezinfcetie personal
  • aparate de spalare cu presiune (apa calda, apa rece)
  • carucioare mobile pentru dezinfcetie spatiilor

 

Pentru ca virusul se transmite foarte usor prin contactul cu materialul infectat provenit de la animale, dar si prin fecale sau ustensile, este foarte important ca toate sursele de infectie sa fie eliminate cat mai rapid cu putinta. Incinerarea rapida a carcaselor porcilor infectati si eliminarea deseurilor animale infectate este solutia corecta la aceste probleme.

Utilizarea unui incinerator de animale sau pentru deseuri animale este o masura logica si rapida, dar si sigura si eficienta din punct de vedere al costurilor. Astfel, trebuie utilizate incineratoare de deseuri animale de calitate, care sa elimine pericolul raspandirii pestei porcine africane si care sa poata fi folosite de catre fermierii afectati de aceasta epidemie.

Un incinerator de deseuri animale poate avea diverse rate de ardere, capacitati de incarcare si alte astfel de date variabile, insa cu siguranta toate incineratoarele comercializate de Flextim Industry SRL, sub denumirea generica Inciner Pro, sunt foarte usor de instalat si intretinut.

Un incinerator de deseuri animale poate avea diverse rate de ardere, capacitati de incarcare si alte astfel de date variabile, insa cu siguranta toate incineratoarele comercializate de Flextim, sub denumirea generica IncinerPro, sunt foarte usor de instalat si intretinut.

SERVICII

Servicii incineratoare

Consultanta

Echipa noastra de profesionisti va poate ajuta in alegerea incineratorului potrivit pentru activitatea desfasurata. Proiectam, producem, punem in functiune si asiguram mentenata pentru intreaga gama de incineratoare fabricate.

Garantie & Postgarantie

Produsele noastre sunt acoperite de garantie conform legislatiei in vigoare

Personalul calificat asigura serviciile specifice in perioada de garantie si post-garantie

Service

Personalul calificat (inginerii de service, inclusiv autorizati ISCIR) asigura fluenta in functionare a produselor in conformitate inclusiv cu conditiile de garantie.

Piese de Schimb

Asiguram piese de schimb si consumabile pentru produsele vandute, in conformitate cu politicile producatorilor.

Aveti nevoie de ajutor in achizitionarea unui incinerator?

+40 754 904026