Medicina veterinara dintr-o alta perspectiva

Medicina veterinara dintr-o alta perspectiva

Medicina veterinara este un subiect care este foarte des abordat din puncte de vedere care mai de care mai diverse. Tindem sa ne gandim de cele mai multe ori la medicina veterinara ca la o ramura medicala adiacenta celor pe care le cunoastem, insa una despre care nu avem destule informatii pentru a o aprecia la adevarata sa valoare. 
Din aceasta cauza, medicina veterinara este pentru marea noastra majoritate o enigma, un aspect la care apelam in mod punctual cand animalul nostru preferat se imbolnaveste sau cand avem nevoie de sfaturi suplimentare. 
 
Insa medicina veterinara din Romania este un domeniu foarte bine pus la punct, in care accesul este unul destul de restrictiv si in care cunostintele medicilor veterinari sunt extrem de vaste. Avand un studiu obligatoriu de minim 5 ani de studii universitare, medicii veterinari sunt nu doar calificati, ci si foarte competenti. 
Daca in afara tarii noastre medicii veterinari sunt priviti cu mai multe consideratie, la noi aceasta profesie este inca una aflata la marginea teritoriului medical, marcata oarecum de imaginea medicului veterinar de la tara - care ne-a ramas in cap din copilarie.
 
Un medic veterinar competent va avea mereu in lista competentelor sale medicale posibilitatea de a efectua consulturi, fie ele de rutina sau de urgenta, care sa implice examinari atente ale animalului bolnav, dar va putea si sa efectueze operatii , de mica sau mare anvergura, in functie de caz. 
Operatiile veterinare sunt, de cele mai multe ori, complexe, iar deseurile rezultate in urma acestora sunt bombe biologice care trebuiesc eliminate cat mai repede si cat mai igienic cu putinta. 
Insa cum sa ne mai gandim si la acest aspect cand tot ceea ce ne dorim este o rezolvare rapida a problemei principale? 
 
Daca in spitalele destinate oamenilor deseurile rezultate din operatii sau din actul medical in general sunt eliminate de catre firme specializate, in cazul clinicilor sau a cabinetelor veterinare abia acum se pune problema eliminarii deseurilor animale.
Alinierea la normele europene a fost principalul motiv pentru care majoritatea cabinetelor si clinicilor veterinare au dispus rapid achizitionarea de echipamente profesionale precum incineratoarele de deseuri animale. 
 
Incineratoarele de deseuri animale sunt echipamente profesionale, insa ceea ce le face foarte rentabile este nu doar aspectul rapiditatii lor sau al eficacitatii lor, ci si faptul ca ele pot fi folosite si de personalil clinicii sau al cabinetului veterinar, dupa o instruire a acestora de catre specialistii care vor instala incineratorul in cauza. 
Incineratoarele de deseuri animale sunt de asemenea foarte versatile, deoarece au rate ardere, capacitati de incarcare si dimensiuni variabile, care vor fi adaptate nevoilor noastre. 
Astfel, daca avem nevoie de un incinerator de dimensiuni mici sau de unul care sa aiba o rata de ardere rapida, ne putem alege unul care sa indeplineasca aceste conditii si care sa fie potrivit clinicii sau cabinetului veterinar in discutie.