La ce sa ne uitam cand alegem un incinerator?

La ce sa ne uitam cand alegem un incinerator?

In ceea ce priveste metodele de eliminare a deseurilor de origine animala, trebuie sa recunoastem ca majoritatea companiilor care se ocupa cu furnizarea metodelor de eliminare a acestora nu ne ofera lucruri complet diferite de la companie la companie. Pentru ca aceasta piata este una relativ nou-aparuta in Romania, nu exista foarte multe variabile in ofertele acestora si acest lucru pune o problema :
 
- cum alegem intre foarte multe companii, produse si producatori care par sa ofere acelasi lucru? Teoretic, nu putem sa alegem din cauza calitatii in sine pentru ca nu putem sa evaluam un echipament industrial pana in momentul in care nu il
punem in functiune sa putem vedea cat de bine isi face sau nu treaba, deci pana cand nu este deja cumparat.
 
 
Caracteristicile unui incinerator de exemplu pot fi evaluate din mai multe puncte de vedere, mai ales daca suntem foarte atenti la detaliile oferite de producator si facem o comparatie tehnica atent. Putem asadar compara :
 
 1. Rata de ardere
 2. Capacitate de incarcare
 3. Diversitatea de solutii tehnice (ex.: incinerator mic, incinerator mare, incinerator rotativ, incinerator mobil, incinerator de urgenta, etc)
 4. Gama de modele disponibila
 5. Accesoriile / optionalele (ex.: recuperator caldura, monitorizare emisii, containere frigorifice pentru depozitarea deseului pana la momentul neutralizarii)
 6. Posibilitatile de achizitie / finantare
 7. Prezenta pe piata a producatorului si aprecierile clientilor
 8. Gama de servicii ce insoteste vanzarea propriu-zisa (ex.: consultare, instalare, punere in functiune, instruire operatori, service, piese de schimb, disponibilitate si flexibilitate)
 9. Activitatea post-vanzare (service, garantie, piese de schimb, timp de interventie, echipa proprie de service)
 10. Originea produselor (ex.: produse fabricate in Romania)
 11. Suport permanent si profesionist din partea producatorului, prin personal propriu, autorizat
 
Asadar, ne putem alege exact modelul de incinerator pe care ni-l dorim sau pe care il consideram potrivit, in functie de nevoile afacerii noastresau in functie de bugetul pe care il avem la dispozitie.
 
O caracteristica ce poate insa si ea sa fie evaluata este consumul de energie electrica a incineratorului, si aici apare o idee inovatoare ce face posibila economisirea energiei prin recuperarea caldurii emise de catre incineratoare.
Recuperarea caldurii este o solutie moderna, prietenoasa cu mediul, utila si economica in cazurile in care incinerati cantitati mari de deseu. Caldura rezultata in procesul de incinerare poate fi utilizata pentru producerera de apa calda, prin intermediul unui schimbator termic aer/apa. 
 
Randamentul unui recuperator de caldura depinde de o serie de factori, precum:
 •  diferenta de temperatura intrare/iesire a apei
 •  temperatura ambientala (implicit locul in care este situat incineratorul)
 •  lungimea  si gradul de izolare a traseelor conductelor ce pornesc de la / catre recuperator
 •  numarul de ore consecutive in utilizarea incineratorului.
 
De ce sa nu profitam de posibilitatea de a achizitiona un echipament care sa ne fie de folos din mai multe puncte de vedere ? Pana la urma, un incinerator este un echipament care are un uz destul de restrictiv. Chiar daca eliminarea deseurilor de origine animala este un proces absolut necesar si este in sine unul care ne ofera un mare beneficiu, daca putem transforma caldura eliminata de un incinerator de deseuri animale in caldura ce poate fi folosita la incalzirea apei, de ce sa nu profitam de aceasta ocazie ?