Incineratoarele pentru deseuri animale

Incineratoarele pentru deseuri animale

Problema ecologizarii a devenit una destul de presanta in tara noastra, in special pentru ca romanii nu au avut, timp de foarte multe decenii, niciun tip de instinct de a recicla materialele folosite sau deseurile rezultate in urma activitatilor casnice sau domestice. Avand in vedere faptul ca ni s-a inoculat mereu ideea de a folosi totul si de a nu irosi nimic, este de inteles de ce ne vine foarte greu sa reciclam ceva si sa separam deseurile in mai multe categorii.
Din acest motiv, reciclarea ca si problema in Romania trebuie sa fie abordata din alt punct de vedere , si anume sa ne straduim sa intelegem de ce anume trebuie sa reciclam anumite materiale sau de ce trebuie sa aruncam deseurile in mod responsabil.

Astfel, se ivesc doua probleme clare care trebuiesc rezolvate :

- reciclarea materialelor care trebuie sau care pot sa fie reciclate si folosite din nou
- eliminarea responsabila a deseurilor care nu pot fi reciclate si care sunt periculoase pentru sanatatea omului sau pentru mediu

Daca in ceea ce priveste prima problema au fost initiate foarte multe campanii care sa ajute la constientizarea problemei si care sa ne faca sa fim mai atenti la modul in care alegem sa reciclam materialele din gospodarie sau din activitati economice, atunci cand discutam de eliminarea deseurilor, in special in cazul deseurilor de origine animala, care trebuiesc eliminate foarte repede pentru a nu afecta mediul inconjurator, situatia devine mai complicata.

De aceea, trebuie sa analizam cu mai multa atentie problema eliminarii deseurilor de origine animala, fie ca sunt rezultate din activitati economice, de la cabinete sau clinici veterinare sau din alte surse, si trebuie sa gasim toate variantele posibile pentru a elimina aceste deseuri.
Bentley Industry produce si comercializeaza utilaje proiectate pentru incinerarea unei grupe complexe de deseuri de origine animala (si nu numai) care, in conformitate cu legislatia UE si implicit a Romaniei, necesita un regim special pentru neutralizare.
Echipamente complexe, incineratoare sunt dotate standard cu elemente de siguranta (ex.: alarme), controlul ciclurilor de ardere, monitorizarea parametrilor de ardere. Modele cu capacitati de incarcare de la zeci pana la mii de kg, rate de ardere de pana la sute de kg/ora. Instalarea, punerea in functiune, verificarile ISCIR ale arzatoarelor, service in garantie si post-garantie reprezinta cateva dintre serviciile post-vanzare pe care echipa proprie de ingineri de service o asigura pentru sutele de incineratoare aflate in prezent in functiune.