Incineratoarele de deseuri animale, folositoare in urgente medicale veterinare

Incineratoarele de deseuri animale, folositoare in urgente medicale veterinare

In societatea actuala se pune din ce in ce mai des problema izbucnirii unor epidemii care ating, pana la stoparea lor sau gasirea unei metode de a fi tinute sub control, cote catastrofale si care pot provoca mii, uneori chiar sute de mii de cazuri se imbolnaviri. 
Aspectul mai grav este acela ca aceste epidemii nu pot fi controlate decat atunci cand este prea tarziu si pot sa provoace, pana la momentul in care sunt stopate, foarte multe decese. 
Insa in conditiile in care astazi abia putem tine sub control o banala epidemie de gripa, cum putem sa prevenim o epidemie de proportii mari ? 
 
In contextul actual al globalizarii epidemiile sunt foarte greu de controlat, deoarece oamenii si marfurile pot circula cu mare libertate si fara restrictii. Avand in vedere acest fapt, este din ce in ce mai usor de inteles de ce medicii epidemiologi vad tinerea sub control a epidemiilor ca o provocare din ce in ce mai greu de rezolvat. 
Luand in considerare nu doar aspectul globalizarii, ci si al dificultatii de a depista sursa initiala a infectiei, se ivesc din ce in ce mai multe probleme care trebuiesc adresate si care vor trebui rezolvate.
 
Spre exemplu, o ancheta epidemiologica este compusa dintr-un set de intrebari care trebuie sa fie adresate si rezolvate : 
 
- care este sursa initiala a infectiei ? 
- cum si unde a intrat aceasta in contact cu restul populatiei? 
- cum se poate preveni o epidemie de proportii mari in cazul in care sursa infectiei este inca nedepistata ? 
- care este calea de transmitere a infectiei in cauza si cat de repede se transmite aceasta ?
- cum evaluam gradul de risc al transmiterii infectiei ? 
- cum eliminam sursa infectiei ? 
- cum scapam de materialele posibil infectate ?
 
Daca atunci cand vorbim de un pacient este usor de izolat sursa infectiei, cand vorbim despre o infectie pornita de la o sursa non-umana aceasta este deosebit de izolat si de tratat. Daca sursa infectiei este un animal, iar transmiterea bolii este realizata pe calea aerului, atunci animalele bolnave, eventual cadavrele lor, trebuiesc izolate rapid si eliminate cat mai repede cu putinta, oamenii avand contact minim cu acestea. 
 
De aceea, incineratoarele de deseuri animale au fost o solutie cu adevarat salvatoare in foarte multe cazuri de acest gen. Deoarece incineratoarele de deseuri sunt o metoda ieftina si mai ales rapida de a scapa de deseurile animale medicale sau contaminate, avand rate de ardere rapide si capacitati de ardere foarte mari, acestea sunt prima alegere intr-o astfel de situatie.