Incinerarea Deseurilor Animale

Incinerarea Deseurilor Animale

Incinerarea deseurilor animale este cea mai eficienta metoda de eliminare a deseurilor animale colectate avand drept scop minimizarea volumului deseurilor, distrugerea componentelor periculoase biodegradabile, reducerea carbonului organic si recuperarea energiei continuta in deseurile incinerabile. Incinerarea deseurilor animale este practicata in incineratoare de deseuri animale, individuale, sau la scara industriala, fiind posibila eliminarea de deseuri animale solide, dar si cele lichide sau gazoase.
Incinerarea deseurilor animale se poate aplica atat deseurilor municipale colectate in amestec cat si numai fractiei de deseuri reziduale colectate in cadrul unor fabrici de produse si preparate din  carne, abatoare sau cabinete veterinare. În functie de nevoile utilizatorilor, cantitatea de deseuri animale acceptate in incineratoarele de deseuri animale variaza, acestea fiind proiectate special in functie de caz. Pentru deseurile periculoase, incineratoarele trebuie sa atinga o temperatura de ardere mult mai ridicata decat in cazul eliminarii deseurilor animale nepericuloase. 
Din acest punct de vedere deci, solutia la un aspect al poluarii mediului inconjurator de catre om este nu doar la indemana, ci si eficienta, moderna si convenabila.
 
Animalele de companie si nu numai au beneficiat de tratamente veterinare mai bune odata cu o capacitate financiara crescuta a stapanilor lor, acestia permitandu-si deci sa apeleze din ce in  ce mai des la serviciile profesioniste ale medicilor veterinari si deci a clinicilor medicale cu specific veterinar ce se ocupa de tratarea diferitelor afectiuni ale animalelor in discutie si le pot prelungi acestora durata de viata sau inlatura suferinta.
Trecand de problema animalelor de companie, trebuie analizata si cea a aspectului medical - animalele ca purtatoare de diverse boli sau virusi ce pot trece la populatie umana prin simplul contact si care s-au dovedit a putea cauza  epidemii sau chiar pandemii de proportii inimaginabile. Bunaoara gripa aviara sau bolile purtate de vaci, care au afectat o foarte mare parte a populatiei umane si au dus la mii de decese inainte sa poata fi stopate sau macar tinute  sub un oarecare control.
 
Pentru ca aceste boli sunt transmise uneori prin simplul contact al omului cu animalele, ele luand forme adeseori mult mai virulente odata patrunse in organismul uman, este important ca eliminarea deseurilor animale infectate sau  suspectate de a fi infectate sa se faca intr-un timp cat mai scurt posibil, fara ca oamenii sa aiba contact prelungit cu ele, in ideea de a se evita orice fel de infectare accidentalacare ar putea duce apoi la raspandirea tulpinii de  virus si cauza victime omenesti. Metodele de elimnare a deseurilor animale sunt diverse in ziua de azi, insa de departe cea mai eficienta in cazul eliminarii deseurilor animale medicale din clinici sau din diverse situatii de necesitate  sporita este incinerarea deseurilor animale, incineratoarele de deseuri animale putand fi adaptate nevoilor in ceea ce priveste capacitatea de incarcare, rata de ardere si alte asemenea variabile.