Eliminarea pericolelor epidemiologice cu ajutorul incineratoarelor de deseuri animale

Eliminarea pericolelor epidemiologice cu ajutorul incineratoarelor de deseuri animale

Problema deseurilor animale este una foarte actuala, mai ales din punctul de vedere medical, deoarece acestea sunt foarte periculoase si pot sa fie purtatoare de posibile boli care pot da nastere unor epidemii de amploare. Aceste tipuri de
epizootii sunt de actualitate mai ales in urma izbucnirii focarelor de gripa aviara sau pesta porcina care au creat o adevarata panica la nivelul comunitatii medicale mondiale.

Pentru ca aceste boli sunt transmise uneori prin simplul contact al omului cu animalele, ele luand forme adeseori mult mai virulente odata patrunse in organismul uman, este important ca eliminarea deseurilor animale infectate sau suspectate de a fi infectate sa se faca intr-un timp cat mai scurt posibil, fara ca oamenii sa aiba contact prelungit cu ele, in ideea de a se evita orice fel de infectare accidentalacare ar putea duce apoi la raspandirea tulpinii de virus si cauza victime omenesti. Metodele de eliminare a deseurilor animale sunt diverse in ziua de azi, insa de departe cea mai eficienta in cazul eliminarii deseurilor animale medicale din clinici sau din diverse situatii de necesitate sporita este incinerarea deseurilor animale, incineratoarele de deseuri animale putand fi adaptate nevoilor in ceea ce priveste capacitatea de incarcare, rata de ardere si alte asemenea variabile.

Incinerarea deseurilor animale este cea mai eficienta metoda de eliminare a deseurilor animale colectate avand drept scop minimizarea volumului deseurilor, distrugerea componentelor periculoase biodegradabile, reducerea carbonului organic si recuperarea energiei continuta in deseurile incinerabile. Incinerarea deseurilor animale este practicata in incineratoare de deseuri animale, individuale, sau la scara industriala, fiind posibila eliminarea de deseuri animale solide, dar si cele lichide sau gazoase.
Incinerarea deseurilor animale se poate aplica atat deseurilor municipale colectate in amestec cat si numai fractiei de deseuri reziduale colectate in cadrul unor fabrici de produse si preparate din  carne, abatoare sau cabinete veterinare.

 

În functie de nevoile utilizatorilor, cantitatea de deseuri animale acceptate in incineratoarele de deseuri animale variaza, acestea  fiind proiectate special in functie de caz. Astfel pentru diverse situatii exista solutii tehnice particularizate, ecologice, rezultat al activitatilor sustinute de cercetare, proiectare si productie din echipa Flextim:

► Incinerator de capacitate MICA: pentru eliminarea unor cantitati mai mici de deseuri, la rate de ardere de sub 50 kg/ora, utilizare zilnica/periodica

Incinerator de capacitate MAREpentru eliminarea unor cantitati mai mari de deseuri, la rate de ardere de peste 50 kg/ora, utilizare zilnica/periodica

Incinerator ROTATIV: pentru eliminarea deseurilor cu un continut crescut de lichide (umiditate mare)

Incinerator MOBIL: pentru eliminarea deseurilor din locatii diferite (ex.: prestare de servicii pentru terti, activitate cu mai multe puncte de lucru) - atunci cand nu se doreste transportul deseului de la locul de generare catre locul de incinerare

Incinerator de URGENTA: eliminarea in timp extrem de scurt a unor cantitati foarte mari de deseu (rezultate ca urmare a unor epizootii: ex. gripa aviara, pesta porcina, etc)

 

Pentru deseurile periculoase, incineratoarele trebuie sa atinga o temperatura  de ardere mult mai ridicata decat in cazul eliminarii deseurilor animale nepericuloase.
Din acest punct de vedere deci, solutia la un aspect al poluarii mediului inconjurator de catre om este nu doar la indemana, ci si eficienta, moderna si convenabila.