Eliminarea deseurilor de origine animala - deseuri animale medicale periculoase

Eliminarea deseurilor de origine animala - deseuri animale medicale periculoase

Deseurile de origine animala sunt un subiect foarte dezbatut in ziua de azi, mai ales avand in vedere numeroasele epidemii izbucnite in ultima vreme ce au pornit initial de la animale si s-au transmis mai departe la om. Pentru ca aceste epidemii sunt foarte greu de tinut in frau si este deosebit de dificil de stabilit sursa initiala a infectiei, au fost impuse din ce in ce mai multe legi si norme menite sa ne fereasca de aceste tipuri de epidemii. 
Daca in cazul unei epidemii pornite de la oameni surssa infectiei este mai usor izolata, in cazul animalelor este foarte greu de stabilit anume care animale din cadrul unei ferme sunt cele bolnave, fiind de cele mai multe ori nevoie sa fie eliminate toate animalele care sunt suspectate ca ar putea fi bolnave. 
 
Din acest motiv si nu numai, deseurile medicale de origine medicala trebuie sa fie eliminate cat mai repede cu putinta, pentru a nu intra in contact cu oamenii si trebuie sa fie eliminate in conditii de deplina siguranta, care sa implineasca toate normele legale in vigoare in ziua de azi. 
 
Deseurile de origine medicala (clinica) sunt acele deseuri ce provin din diferite activitati specifice medicinii umane sau veterinare.
Utilajele produse de Flextim sunt proiectate pentru incinerarea unei game largi de deseuri medicale provenite sau generate de spitale, clinici medicale umane/veterinare, laboratoare medicale:
 Anatomo-patologice (ex: tesuturi, fluide umane, parti anatomice, etc)
 Infectioase (ex: deseuri ce au venit in contact cu sange sau alte fluide biologice precum si cu virusuri, bacterii, paraziti etc: seringi, ace, manusi s.a.m.d.)
 Intepatoare-taietoare (ex.: ace cu fir, catetere, lame de bisturiu, sticlarie de laborator, s.a.)
 Chimice-farmaceutice (ex.: deseuri chimice periculoase cu proprietati toxice, corozive, inflamabile, reactive, genotoxice; deseuri chimice nepericuloase precum aminoacizi, saruri organice si anorganice, etc; substante chimice anorganice, s.a.; deseuri farmaceutice: seruri, vaccinuri expirate s.a.; deseuri cu un continut ridicat de metale grele