Eliminarea deseurilor animale - actualitate

Eliminarea deseurilor animale - actualitate

Fabricile de preparate sau semipreparate din carne au avut, de-a lungul timpului, foarte multe probleme de depasit: de la aprovizionarea cu, carne de la cele mai bune ferme, la transport si pana la eliminarea deseurilor, totul trebuia realizat cat mai sigur, rapid si incadrandu-se in normele legale impuse atat de tara noastra, cat si de Uniunea Europeana. 
Din cauza ca majoritatea proprietarilor de fabrici de preparate si semipreparate din carne erau mai degraba mici intreprinzatori, acestia s-au vazut sufocati de concurenta si au renuntat la afacere.
 
Proprietarii fermelor de crestere a animalelor au fost si ei pusi in situatia neplacuta de a creste costurile materiei prime furnizate abatoarelor, fapt care nu le-a usurat deloc modul in care isi desfasurau afacerile. 
Pentru ca au avut probleme cu normele impuse de Uniunea Europeana si au fost nevoiti sa investeasca sume foarte mari de bani in utilaje de hranire a animalelor si in ferma propriu-zisa, fermierii au cautat soltuii pentru a rezolva aceasta problema, care insa nu s-a rezolvat pana nu s-au facut investitii majore. 
Daca in mod normal o ferma de dimensiuni mici sau medii nu avea nevoie de metode anume de eliminare a deseurilor animale, odata cu impunerea noilor norme europene pana si aceste ferme au fost obligate sa apeleze la metode omologate la nivel european.
 
Metodele de eliminare a deseurilor animale sunt numeroase, insa cei mai multi proprietari de ferme sau de fabrici ce se ocupa cu produsele animale au o problema pusa de faptul ca nu stiu ce anume sa aleaga. 
Pana la urma, cum alegi intre metode care par identice, suna complicat, insa nu au nimic anume care sa le diferentieze in mod palpabil la costuri sau la eficacitate? 
 
Raportul cost/rapiditate/timp este de departe cea mai importanta variabila care trebuie luata in calcul aici. Astfel, trebuie sa privim problema din punct de vedere practic cand alegem o metoda de eliminare a deseurilor animale : 
 
- cat de rapida este aceasta metoda de eliminare a deseurilor animale, comparativ cu altele existente pe piata? 
- cat de rentabila este aceasta metoda din punct de vedere al costurilor comparativ cu beneficiile pe care aceasta ni le ofera ? 
- cum putem alege metoda cea mai buna pentru noi si nevoile noastre specifice ? 
 
Abia dupa ce am luat in considerare toate aceste aspecte putem aprecia cu adevarat ce anume am putea sa alegem si care este cea mai buna metoda de eliminare a deseurilor rezultate in urma activitatii economice pe care o desfasuram.