Eliminarea deseurilor

Eliminarea deseurilor

Dat fiind faptul ca traim intr-o societate de consum, trebuie sa realizam problemele ce apar in urma consumului de orice. Dincolo de problema ecologica pe care o ridica nevoia omenirii de a avea din ce in ce mai mult din orice, trebuie realizat faptul ca nu putem stopa sau limita aceasta tendinta de crestere a consumului, mai ales in ceea ce priveste produsele alimentare. 
Daca in privinta consumului de apa sau a consumului de plastice putem face anumite concesii, la consumul de produse alimentare, mai ales cele din carne, nu ne putem limita deoarece populatia are nevoie de din ce in ce mai multe produse din carne, fie ele semipreparate sau nu.
 
Dar cum putem face in asa fel incat producatorii si distribuitorii acestor produse sa nu puna in pericol integritatea mediului inconjurator si chiar sanatatea oamenilor prin deseurile rezultate din activitatile de procesare a carnii sau a preparatelor si semipreparatelor din carne ?
In ce fel ne putem asigura ca deseurile in cauza, resturile ce rezulta din procesul de prelucrare a produselor din carne, nu ajung sa contamineze solul, sursele de apa si asa mai departe ?
Aceasta problema este una care a fost ridicata de nenumarate ori in tara noastra, insa din momentul in care Romania a aderat la Uniunea Europeana ea a devenit din  ce in ce mai presanta, existand acum un cadru legislativ mult mai strict in aceasta privinta.
 
Solutia este una pe cat de simpla, pe atat de usor de pus in practica, care insa nu se folosea in Romania pana de curand din cauza impresiei ca ar putea implica costuri mari pentru producatorii de preparate si semipreparate din carne ; distrugerea deseurilor la locul unde acestea sunt produse, cu ajutorul incineratoarelor, este cea mai usoara metoda de eliminare a acestora. 
Incineratoarele de deseuri animale sunt o idee nu neaparat noua in general, insa noua in tara noastra, ele sunt eficiente, simplu de folosit, elimina nevoia de a transporta resturile animale, fie ele carcase sau alte resturi si ajuta la pastrarea unui mediu curat.
 
IncinerPro este denumirea generala sub care se regaseste intreaga noastra gama de incineratoare (capacitate mica, capacitate mare, incineratoare rotative, incineratoare de urgenta, incineratoare mobile) destinata eliminarii in conditii ecologice a deseurilor de origine animala (ferme de crestere a animalelor, abatoare, procesatori de carne, activitati veterinare), medicale (clinici medicale, spitale, depozite farmaceutice), menajere.
Produsele respecta Regulamentul (CE) Nr. 1069/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animala ?i produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman. De asemenea, incineratoarele destinate altor categorii de deseuri (ex; clinic, menajer) sunt realizate in deplina concordanta cu legislatia europeana si nationala. Mai mult, produsele sunt adaptabile din punct de vedere tehnic cerintelor specifice din legislatia nationala a tarilor din Uniunea Europeana sau din afara Uniunii Europene.
 
Grupul Flextim proiecteaza si realizeaza o gama mare de modele de unitati de incinerare ecologica, pentru a acoperi activitati cu situatii deosebite :
  1. generare de cantitati mici/medii de deseuri, constant sau cu intermitenta, unde o rata de ardere de pana la 50kg/ora asigura biosecuritatea activitatii ► INCINERATOR DE CAPACITATE MICA
  2. generare de cantitati mari de deseuri, in timp scurt ► INCINERATOR DE CAPACITATE MARE
  3. generare de deseuri cu un grad ridicat de umiditate ► INCINERATOR ROTATIV
  4. necesitatea deplasarii in locatii diverse pentru a realiza incinerarea (activitate specifica prestatorilor sau firmelor cu mai multe puncte de lucru) ► INCINERATOR ROTATIV
  5. prezenta unor focare de infectie in urma carora au aparut cantitati foarte mari de deseu (ex.: pesta porcina) ► INCINERATOR DE URGENTA