Eiminarea deseurilor municipale

Eiminarea deseurilor municipale

Deseurile municipale si asimilabile reprezinta totalitatea deseurilor generate în mediul urban si în mediul rural, din:
 -gospodarii
 -institutii
 -unitati comerciale si prestatoare de servicii (deseuri menajere)
 -deseuri stradale colectate din spatii publice, strazi, parcuri, spatii verzi
 -deseuri din constructii si demolari
 -namolurile de la epuizarea apelor uzate orasenesti
 
Pentru eliminarea acestor deseuri se consuma de obicei foarte multe resurse, atat resurse financiare, dar si resurse naturale, care afecteaza mediul in mod negativ, avand un impact ce poate dura ani de zile. Avand in vedere faptul ca in prezent tara noastra se afla in Uniunea Europeana si inca incearca sa se conformeze regulamentelor si legilor in vigoare, trebuie sa ne conformam acestor legi si trebuiesc luate masuri de eliminare a deseurilor care sa nu fie daunatoare pentru mediul inconjurator si care sa nu puna in pericol sanatatea umana. 
 
Deseurile sunt de altfel cunoscute pentru potentialul lor periculos asupra sanatatii omului, ele fiind culpabile pentru debutul a foarte multe epidemii ce au nimicit numere mari de oameni de-a lungul istoriei. De la boli care s-au transmis prin excremente de animale si pana la boli transmise prin retelele de apa sau de canalizare, toate acestea au fost, de-a lungul istoriei, foarte periculoase pentru populatia umana si s-a cautat mereu o metoda de eliminare a acestor deseuri repede si fara riscuri suplimentare. 
De aceea, este foarte important sa gasim metode de eliminare a deseurilor municipale in mod rapid, fara costuri suplimentare si fara a afecta sanatatea populatiei generale.