Incinerarea deseurilor de origine animala

Incinerarea deseurilor de origine animala

Deseurile de origine animala sunt definite in Sectiunea 4Regulamentului (CE) Nr. 1069/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman. 

 
Incinerarea intr-un timp scurt a deseurilor de origine animala trebuie sa reprezinte o prioritate pentru managerii fermelor de crestere a animalelor, abatoarelor, fabricilor de preparate din carne, adaposturilor de animale s.a.m.d. Motivul principal este faptul ca prezenta carcaselor/resturilor de origine animala in conditii improprii de depozitare prezinta un risc major de aparitie a infectiilor, epizootiilor. 

Cresterea gradului de biosecuritate se poate realiza prin utilizarea incineratorului de deseuri de origine animala. Acest tip de echipament specializat are capacitatea de a elimina o anumita cantitate de deseu intr-un timp foarte scurt. Combustibilul utilizat poate fi gaz natural, GPL sau motorina.

 

Utilajele cu rata de ardere de maxim 50 de kilograme pe ora se clasifica in categoria incineratoarelor de capacitate mica. Orice incinerator care depaseste rata de ardere de 50 kg/ora este incinerator de capacitate mare.

 

Rata de ardere este un parametru diferit de capacitatea de incarcare. 

Rata de ardere reprezinta cantitatea de deseu ce poate fi arsa intr-o ora (ex.: 50 kg/ora)

Capacitatea de incarcare este cantitatea maxima de deseu ce poate fi incarcata in camera principala de ardere.  Pentru a introduce animale de volum mare si a evita transarea acestora, este recomandat sa utilizati un incinerator cu un volum mai mare al camerei principale de ardere. 

 

Arderea deseurilor de origine animala implica o serie de caracteristici tehnice si constructive particulare pentru incineratoare, in functie de particularitatile legislative ale fiecarei tari. De exemplu, in Uniunea Europeana este obligatorie utilizarea incineratoarelor ecologice, dotate cu 2 incinte de ardere, una principala (pentru arderea deseurilor) si una secundara (pentru neutralizarea gazelor rezultate). Conform cerintelor Regulamentului CE 1069/2009, gazele ce rezulta din arderea deseului (in camera de ardere primara) trebuie sa fie retinute pentru minim 2 secunde, la o temperatura minim 850 grade Celsius, inainte de evacuarea in atmosfera.

Toate cerintele de mai sus sunt indeplinite de catre produsele Incinerpro cu ajutorul unor tehnologii moderne: controlul automatizat al parametrilor de ardere, calitatea materialelor de izolatie, termocuple, sisteme de securitate, etc.

 

Panoul de comanda controleaza in mod automat intregul proces de ardere, asigurand mentinerea temperaturilor la valorile setate. Interfata prietenoasa, cu afisaj tactil, permite setarea temperaturilor in functie de puterea calorica a deseurilor incinerate, ceea ce conduce la economii importante de combustibil.